Στις 15 Νοεμβρίου σκέφτονται να βγάλουν σε κυκλοφορία τη νέα τους, δεύτερη για το 2005, δουλειά οι System Of A Down. Το “Hypnotize” αποτελεί τη συνέχεια του πολύ καλού “Mezmerize” που κυκλοφόρησε λίγους μόλις μήνες πριν. Και τα δύο albums ηχογραφήθηκαν την ίδια περίοδο και, σύμφωνα με τον κιθαρίστα της μπάντας Daron Malakian, δε διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. “Δε βρίσκω μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο album. Τα βλέπω και τα δύο σαν ένα δίσκο”.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του “Hypnotize” δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Το “Mezmerize” πάντως, 3 μήνες μετά την είσοδο του στα δισκοπωλεία (17 Μαϊου), πούλησε περίπου 1,3 εκατ. αντίτυπα στην Αμερική.

Σε δήλωση του στο MTV, ο Daron Malakian αναφέρει πως στο “Hypnotize” θα βρίσκεται και το πρώτο instrumental κομμάτι των System Of A Down, το “Hezze”. “Πιστεύω πως είναι ωραίο να έχουμε ένα instrumental κομμάτι. Δεν είναι πολύς ο κόσμος που βάζει πλέον instrumental κομμάτια στους δίσκους του”. Το “Hezze” έχει σαφείς επιρροές από τη Δυτική μουσική, περιέχοντας παράλληλα rock και disco στοιχεία.

Το πρώτο single του “Hypnotize” πιθανότατα να είναι το ομώνυμο κομμάτι.