Ο Valentino Rossi υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με τη 2η θέση που πήρε στο Marlboro Malaysian Motorcycle Grand Prix. Ο Rossi πήρε τον τίτλο για τη Yamaha 4 αγώνες πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, μετά από μάχη για τη νίκη με τον Loris Capirossi, παρά το ότι ξεκίνησε από την 7η θέση στον πρώτο γύρο. & γύρους πριν το τέλος ο οδηγός Ducati είχε έναν φοβερό ρυθμό μέχρι την καρό σημαία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα έδωσα πάνω από 100% στον αγώνα» είπε ο Rossi. «Είχαμε προβλήματα όλο το τριήμερο του αγώνα και το πρωί δεν ήμουν σίγουρος ότι θα καταφέρω να ανεβώ στο βάθρο. Αλλά έκανα μια καλή εκκίνηση και έπειτα έναν έξυπνο αγώνα, τη στιγμή που άλλοι οδηγοί φαινόταν νευρικοί και έκαναν λάθη. Σιγά ? σιγά έφτασα μπροστά και αισθάνθηκα άνετα με τη μοτοσυκλέτα μου. Πέρασα τον Hayden και μετά άλλαξα την πρώτη θέση με τον Capirossi μια ? δύο φορές. Στους 7 τελευταίους γύρους άλλαξε ταχύτητα κα δεν κατάφερα να τον ακολουθήσω. ¨όπως και νάχει είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 7η φορά και αυτό είναι καταπληκτικό!»

Πριν γυρίσει στο parc ferm? για την τελετή απονομής, ο Rossi συνάντησε την Χιονάτη και τους 7 νάνους, σε ένα νούμερο που οργάνωσε το fan-club του Ιταλού! Κάθε ένας από τους νάνους αντιπροσώπευε τη χρονιά του κάθε τίτλου.
Ο Valentino Rossi γιορτάζει τον 7ο τίτλο του…

Advertisements