Η Apple παρουσιάζει νέο Mac mini και στερεοφωνικό με βάση το iPod

Η Apple παρουσίασε δύο νέα προϊόντα για το σύγχρονο σαλόνι, ένα κεντρικό σύστημα ηχείων με υποδοχή για τις δημοφιλείς συσκευές iPod, καθώς και έναν υπολογιστή Mac mini με επεξεργαστή Intel και τηλεχειριστήριο.
Παρουσιάζοντας τα δύο νέα προϊόντα στα κεντρικά της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς δήλωσε ότι το iPod Hi-Fi, σε μέγεθος μεγάλου κουτιού παπουτσιών, είναι συμβατό με όλα τα iPod που έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα και θα πωλείται στην αμερικανική αγορά προς 349 δολάρια.

Οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν τις φορητές συσκευές μουσικής πάνω στο σύστημα και να το χειρίζονται με τηλεκοντρόλ. «Είναι το οικιακό στερεοφωνικό επανασχεδιασμένο για την εποχή του iPod» σχολίασε ο Τζομπς, και πρόσθεσε ότι το 2005 η Apple κατέλαβε το 72% της αγοράς φορητών συσκευών μουσικής, έχοντας πωλήσει πάνω από 42 εκατομμύρια iPod.

Ελπίζοντας να αυξήσει το μερίδιό της και στην αγορά οικιακών υπολογιστών, η εταιρεία λανσάρει επίσης τον νέο Mac mini, το τρίτο μοντέλο της που βασίζεται σε επεξεργαστή Intel, αντί για τους παλαιότερους IBM.

Το mini, σε μέγεθος βιβλίου, είναι πλέον εξοπλισμένο με το λογισμικό Front Row, γνωστό από ακριβότερα συστήματα Mac, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη συνδέει τον υπολογιστή στην τηλεόραση και να ελέγχει με τηλεκοντρόλ αρχεία μουσικής, ταινίες και φωτογραφίες. Το φθηνότερο μοντέλο, με έναν πυρήνα επεξεργασίας στο κεντρικό τσιπ, τιμάται 599 δολάρια, ενώ το ακριβότερο, με δύο πυρήνες επεξεργασίας, 799 δολάρια.