Ο καιρός δεν επέτρεψε στους αναβάτες να οδηγήσουν στο όριο. Η βροχή που έπεφτε στην Catalunya, επηρέασε το 40λεπτο που είχαν στη διάθεσή τους οι οδηγοί για να διεκδικήσουν το ΒΜW M Award. Νικητής της BMW Z4 M Roadster ήταν ο Colin Edwards της Camel Yamaha.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες της πίστας ήταν αρκετός δίνοντας ώθηση στις προσπάθειες των αναβατών.

Με τον υδράργυρο “κολλημένο” στους 10 βαθμούς Κελσίου, και το “εκνευριστικό” ψιλόβροχο να πέφτει, οι οδηγοί δεν είχαν περιθώρια για να γράψουν χρόνους ανάλογους των προηγούμενων ημερών. Οι επιδόσεις τους κυμάνθηκαν στα 2 λεπτά με τον James Ellison να κλέβει τις εντυπώσεις στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας.

O πρώτος αναβάτης που έσπασε το φράγμα των 2 λεπτών ήταν ο Valentino Rossi. 12 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ο Doctor “έγραψε” 1`59″360 και πέρασε στην κορυφή. Εκεί έμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο ομόσταβλός του στην Camel Yamaha, Colin Edwards γύρισε την πίστα σε 1`58″336 και στη συνέχεια κατέβασε κι` άλλο το χρόνο γράφοντας το τελικό 1`57″102.

Ο Rossi προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν τα κατάφερε αφού έπεσε. Πτώση είχε και ο John Hopkins που είχε πλασαριστεί νωρίτερα στις πρώτες θέσεις. Σε νεκρό χρόνο ο Νicky Hayden με την RC211V της Repsol Honda, πήρε την 2η θέση από τον Rossi με επίδοση 1`58″921.

“Νομίζω ότι είναι η καλύτερη αρχή για που θα μπορούσα να περιμένω για τη σεζόν. Είναι η πρώτη φορά που οδηγώ την ίδια μοτοσικλέτα για 2 συνεχόμενες χρονιές. Μέχρι τώρα έχουμε πάει καλά και ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά”, είπε ο Edwards.

Την πρώτη 8άδα συμπλήρωσαν οι: James Ellison (Yamaha Tech 3), Chris Vermeulen (Rizla Suzuki MotoGP), Μarco Melandri (Fortuna Honda), Kenny Roberts Jr. (Team Roberts) και Carlos Checa (Yamaha Tech 3).

Advertisements