Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, η Apple πιέζει τα κινηματογραφικά στούντιο να συμπεριλαμβάνουν, στα περιεχόμενα των Blu-Ray ταινιών και τις αντίστοιχες εκδόσεις τους, κατάλληλες για iPod.

Aν η Apple το καταφέρει, ο καταναλωτής αγοράζοντας την ταινία στο νέο φορμά υπερ-ηψηλής ανάλυσης, θα έχει τη δυνατότητα να δει την ταινία και στο iPod του. Οι οπτικοί δίσκοι Blu-ray έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα (εώς 50GB), κάτι που σημαίνει ότι η προσθήκη ενός επιπλέον ψηφιακού αρχείου βίντεο (η ταινία σε κατάλληλο φορμάτ για αναπαραγωγή από τα iPod), είναι πραγματικά εύκολη υπόθεση – αρκεί φυσικά τα στούντιο να συμφωνήσουν.

Η προσθήκη της ίδιας ταινίας, αλλά σε χαμηλότερη ανάλυση για την αναπαραγωγή της από φορητές συσκεύες, όπως το iPod ή το Sony PSP, θα αποτελούσε ένα σημαντικό όπλο για να κατακτήσει το Blu-ray την καρδιά των καταναλωτών.

Θυμίζουμε ότι το Blu-ray της Sony και το HD-DVD της Toshiba, θα “κονταροχτυπηθούν” φέτος για την διαδοχή του DVD, με ένα νέο ψηφιακό φορμά εικόνας, πολύ υψηλότερης ανάλυσης από αυτό του DVD. Η Apple τάχθηκε υπέρ του Blu-ray (αν και υποστηρίζει και το HD-DVD στα προϊόντα της), ενώ η Microsoft και η Intel υποστηρίζουν το HD-DVD.

Advertisements