Η Apple επισημοποίησε την πρόθεσή της να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του Mac OS X, με την κωδική ονομασία Leopard, στο ετήσιο Worldwide Developers Conference (WWDC) τον ερχόμενο Αύγουστο.

Aν και για καιρό αναμενόμενη η είδηση αυτή για του οπαδούς της Apple (υπόσχεση και του προέδρου της τον περασμένο χρόνο), ήταν η πρώτη από «επίσημα χείλη» και προφανώς θα αποτελεί το «κυρίως θέαμα» του συνεδρίου.

Έτσι, ο Steve Jobs (φημισμένος για τις παρουσιάσεις του) με την σύμπραξη και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Apple θα επιδείξουν οι ίδιοι το Mac OS X 10.5 κατά την πρώτη ημέρα του WWDC, στις 7 Αυγούστου.

Η Apple συνοδευτικά ανακοίνωσε ότι, παράλληλα με την κεντρική παρουσίαση από την ηγεσία της, θα λάβουν χώρα και άλλες επιμέρους παρουσιάσεις και ομιλίες, σκοπός των οποίων θα είναι η πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών για το τι μέλλει γενέσθαι με την έλευση του Leopard.

Θυμίζουμε ότι στην περυσινή διάσκεψη, ο Jobs είχε δηλώσει ότι η Apple θα έθετε σε κυκλοφορία το Leopard περί τα τέλη του 2006, δήλωσε που όπως φαίνεται πραγματώνεται.

Η νέα έκδοση του Mac OS X θα είναι η πρώτη που θα υποστηρίζει ταυτόχρονα και (πλέον παρελθόν για την Apple) τεχνολογία PowerPC αλλά και τη νέα Intel τεχνολογία, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για τους developers αλλά και για μεγαλύτερες πωλήσεις Apple υπολογιστών.

Advertisements