Η εταιρία Apple έχει επισήμως ανακοινώσει την κυκλοφορία των iPhone τηλεφώνων της στην αγορά, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν την εταιρία στο άμεσο μέλλον να παρουσιάζει το δικό της κινητό μοντέλο στην αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρία, η συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως mp3 player αλλά και audio player ενώ θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Επίσης το μοντέλο αυτό εμπεριέχει και δυνατότητες videogames επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια, όπως αυτά που κυκλοφόρησαν από το μουσικό κατάστημα iTunes για $4 το κάθε ένα.

Η Apple έχει ασχοληθεί και παλιότερα με παρόμοιες συσκευές στις ΗΠΑ αλλά δεν είχε ασχοληθεί αποκλειστικά με μια δικιά της συσκευή.
Σύμφωνα με την Apple θα κυκλοφορήσουν 2 διαφορετικά μοντέλα iPhone.

O Jesse Tortora, βασιζόμενος σε κάποιες πηγές αναφέρει ότι το νέο μοντέλο τηλεφώνου θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές. Η πρώτη θα είναι ένα λεπτό και απλό μοντέλο που θα αναπαράγει μουσική και η δεύτερη ένα πιο πολυτελές μοντέλο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες Wi-Fi, video και θα αποτελείται από ένα ειδικά κατασκευασμένο σύστημα πληκτρολόγησης για αποστολή μηνυμάτων.

Δεν έχει γίνει ακριβής αναφορά της περιόδου που θα κυκλοφορήσει το iPhone παρόλα αυτά ειδικοί αναλυτές όπως η Gene Munster πιθανολογούν ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση MacWorld 2007.

Μια εταιρία κατασκευής τηλεφώνων από την Ταιβάν, υποστηρίζει ότι εκπρόσωποι της Apple αναζητούσαν κατασκευαστικές εταιρίες για τη δημιουργία μιας συσκευή όπως αυτή του iPod.

Στα μέσα Μαΐου δημοσιεύματα ήθελαν την Apple να έχει συμφωνήσει με την Ιαπωνική Softbank για τη δημιουργία του iPhone αναφέροντας επίσης ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά μέχρι τα τέλη του 2006.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα λίγο καιρό αργότερα, ο Steve Jobs φερόταν να έχει αναθέσει την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων της Apple σε δύο τουλάχιστον κατασκευαστικές εταιρίες.

Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το πατενταρισμένο “Multi-functional hand-held device” που περιέγραφε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου ικανή για την εκτέλεση πολλαπλών λειτουργιών.

Σύντομα μετά την ανακοίνωση της πατέντας, ο Munster προέβλεψε ότι μετά από την παρουσίαση του iPhone τον Ιανουάριο του 2007 στο MacWorld, η Apple θα έχει πάνω από 12 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ τα κέρδη της εταιρίας για το 2007 θα αυξηθούν γύρω στο 6-7%.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι και οι ευρωπαίοι αγοραστές ενδιαφέρονται για το κινητό τηλέφωνο της Apple. Ένα ποσοστό 74% αναφέρει πως θα ήθελε να αποκτήσει ένα τηλέφωνο που αναπαράγει μουσική εάν η τιμή περιοριζόταν στα $285.

Άλλη έρευνα αποκαλύπτει ότι η εκτεταμένη παραγωγή και πώληση τηλεφώνων αναπαραγωγής μουσικής στις ΗΠΑ, εξετάζεται σοβαρά από την Apple έτσι ώστε να επισπεύσει την κυκλοφορία του μοντέλου της.

Ακούγετε ακόμη ότι θα συνεργαστούν Apple και Cingular για να φτιάξουν μαζί τον μεγαλύτερο provider κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική .. ας ελπίσουμε να ερθούν και προς τα εδώ!!!!

Advertisements