9 Ιανουαρίου 2007 , η Apple αναδημιουργεί τον όρο Κινητό Τηλέφωνο παρουσιάζοντας την δική της απάντηση-πρόκληση στον χώρο του mp3, της κινητής τηλεφωνίας και PDA. Όχι ξεχωριστά όπως θα αναμέναμε από άλλες εταιρίες του χώρου, αλλά όλα σε μία συσκευή.

Το iPhone δεν έχει πλήκρα, ούτε γραφίδα. Εύλογη λοιπόν η απορία των θεατών για το μέσο με το οποίο ελέγχεται η συσκευή. Και τί πιό φυσικό από το δάχτυλο του χεριού μας ή για να ακριβολογούμε ….. δάχτυλα. Η Apple χρησιμοποιεί την τεχνολογία “Multitouch” η οποία είναι δική της ευρεσυτεχνία και με την βοήθεια του λογισμικού, γίνεται μέσο μίας αμφίδρομης επικοινωνίας του χρήστη με το iPhone.

Τι λογισμικό περιλαμβάνει;

Μία τόσο εξελιγμένη συσκευή δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί άλλο λειτουργικό σύστημα εκτός από το OS X. Οι φήμες τόσων ετών, έγινα πραγματικότητα. Γεγονός είναι οτι η Apple μετά απο μια τέτοια κίνηση δημιουργεί νέα standards στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Η παρουσίασή του iPhone κράτησε λίγο παραπάνω από μία ώρα.

Τα χαρακτηρηστικά του πολυαναμενόμενου iPhone είναι:

3,5 Ιντσών οθόνη πολυαφής.
Αισθητήρα επιτάχυνσης
Αισθητήρας περιστροφής
Κάμερα 2 MPixel
Μικρόφωνο
Ηχείο
Συχρονισμό με το iTunes
Wi-fi, EDGE, Bluetooth 2.0
Είναι το πιό λεπτό pda που υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή
Τηλεφωνική Συνδιάσκεψη για μέχρι και 3 άτομα.
Widgets παρόμοια με αυτά του Mac OS X

Η τιμή του είναι 499 δολάρια για το 4GB μοντέλο και 599 δολάρια για το μοντέλο των 8GB και Ευρωπαική αγορά αναμένεται στο 4ο τετράμηνο του 2007.
Η Apple δημιουργεί και πάλι νέα standards στην οικειακή ψυχαγωγία, με το iTV το οποίο πλέον ονομάζεται “AppleTV”, και μας είχε παρουσιάσει τον Oκτώβριο.

Χαρακτηριστικά:
? Σκληρός δίσκος των 40GB
? Επεξεργαστής Intel
? Συμβατό με Mac και PC
? Έχει Wi-Fi σύνδεση με τον υπολογιστή
? Η ανάλυση εικόνας είναι 720p

Θύρες:
? HDMI (εικόνα και ήχο)
? Component video
? Οπτική είσοδο-έξοδο ήχου
? 10/100 Base-T Ethernet
? USB 2.0
? 802.11n ασύρματη δικτύωση
?
Η τιμή του είναι 299 δολάρια και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Κάτι τελευταίο που παρουσιάστηκε στο οποίο όμως κανένας δεν έδωσε απο ότι φάνηκε ιδιαίτερη σημασία ήταν η παρουσίαση του νέου Airport Extreme το οποίο έχει την εξωτερική εμφάνιση του AppleTV και το οποίο χρησιμοποιεί το νέο τύπο ασύρματης δικτύωσης 802.11n.

Η τιμή του είναι 179 δολάρια.

Η διάρκεια της φετινής Macworld ήταν γύρω στις 2 ώρες. Κάποιοι έφυγαν απογοητευμένοι, δίχως νέες πληροφορίες για το Mac OS X 10.5 (Leopard) ή το iLife 07 στα οποία δεν αναφέρθηκε κανείς. Επίσης πολοί περίμεναν ανακοινωθούν τα νέα Mac Pro με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon Quad-Core, ούτε αυτό όμως έγινε.

Κάτι που κανείς δεν περίμενε ήταν η αλλαγή του ονόματος της εταιρίας, από Apple Computer Inc. σε Apple Inc. , πράγμα λογικό από την στιγμή πλέον που δεν κατασκευάζει μόνο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αναμένουμε το iPhone και τα υπόλοιπα νέα προϊόντα με ανυπομονησία και στην Ελλάδα.

Το keynote του Steve Jobs στο κατάμεστο Moscone Center, στο San Francisco, σηματοδότησε την ενασχόληση πλέον της Apple και σε άλλους τομείς (gadgets κλπ.) πέραν των υπολογιστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συγχρόνως ανακοινώθηκε και η αλλαγή του ονόματος της εταιρίας, αφαιρώντας το “Computers” από το “Apple Computers Incorporated”. Έχουμε πλέον να κάνουμε με την “Apple Inc.”.
Στην εναρκτήρια ομιλία λοιπόν παρουσιάστηκε το Apple TV (όπως θα λέγεται πλέον το iTV), αναβαθμίστηκε η AirPort Extreme Base Station, προσφέροντας πλέον μεταξύ των 802.11a/b/g και το νέο πρωτόκολλο 802.11n και ακόμα, ξανα-εφευρέθηκε το τηλέφωνο με το …iPhone.

Advertisements