Οι δοκιμές τελείωσαν σε Μπαχρέιν και Βαρκελώνη και οι ομάδες θα ετοιμαστούν πλέον για τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία. Με διαφορά καλύτερα προετοιμασμένος φαίνεται ο Massa που μένει να αποδείξει ότι αντέχει το φορτίο του φαβορί

Οι δοκιμές των ομάδων στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη με τη Ferrari να δείχνει σταθερά πιο δυνατή και αξιόπιστη. Ο Felippe Massa ήταν ο ταχύτερος τις 4 από τις 6 μέρες δοκιμών (συνεχόμενα τις 3 τελευταίες) και την τελευταία μέρα βελτίωσε το φετινό ρεκόρ δοκιμών που κατείχε ο Nick Heidfeld από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Ο Massa βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:29:989 και ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε από το 1:30 κάνοντας μάλιστα και τους λιγότερους γύρους από όλους τους πιλότους. Ο Kimi Raikkonen ήταν 4ος οδηγώντας το μονοθέσιο με το νέο αεροδυναμικό πακέτο. Σε όλες τις δοκιμές πάντως, ο Massa ήταν σταθερά ταχύτερος του Raikkonen και λογικά ο Βραζιλιάνος έχει και ψυχολογικό προβάδισμα αφού μέχρι τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, δεν προβλέπονται σοβαρές δοκιμές, παρά μόνο shakedown. Ανάμεσα στις δύο Ferrari Βρέθηκαν οι δύο Renault με τον Kovalainen στη δεύτερη θέση και τον Fisichella στην τρίτη. Ο Kovalainen μετά το σοβαρό ατύχημα της Τρίτης, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αφού επέστρεψε στις δοκιμές και ήταν ανταγωνιστικός.

Ο Fernando Alonso είχε προγραμματίσει να κάνει δοκιμές την Τρίτη και αμέσως μετά να επιστρέψει στην Ευρώπη. Όμως, το γεγονός ότι η Ferrari θα δοκίμαζε νέο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και ό,τι πρόκειται να χρησιμοποιήσει στην Αυστραλία, έκανε τον Alonso να παραμείνει στο Μπαχρέιν και την Τετάρτη για να παρακολουθήσει τις δοκιμές. Εφόσον άλλαξε το πρόγραμμα του, αποφάσισε να κάνει δοκιμές και την Πέμπτη. Ήταν ο 5ος ταχύτερος πιλότος με σημαντική όμως διαφορά από τον Massa. Πολύ καλός ήταν ο Rubens Barrichello που ολοκλήρωσε στην 6η θέση μπαίνοντας ανάμεσα στη McLaren του Alonso και του De La Rosa που ήταν 7ος. Η Toro Rosso ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Scott Speed ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση την Πέμπτη στο Μπαχρέιν σημειώνοντας τον 8ο ταχύτερο χρόνο. Αμέσως πίσω του βρέθηκε ο David Coulthard με τη Red Bull ενώ ο Mark Webber με την άλλη Red Bull ήταν μόλις 11ος, αποτελέσματα καθόλου ενθαρρυντικά για την ομάδα.

Η BMW έδειξε την ταχύτητα της τόσο στο Μπαχρέιν όσο και στις πίστες που φιλοξένησαν προηγούμενες δοκιμές. Όμως στον τομέα της αξιοπιστίας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να μετατρέψει την ταχύτητα σε βαθμούς και κύπελλα. Οι Nick Heidfeld και Robert Kubica αντιμετώπισαν πολλά μηχανικά προβλήματα την Πέμπτη και περιορίστηκαν στη 10η και 12η θέση αντίστοιχα. Περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Toyota που και μηχανικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ταχύτητα δεν έχει δείξει. Το κιβώτιο ταχυτήτων και ο συμπλέκτης είναι τα πιο αδύνατα σημεία της Toyota που είδε τον Ralf Schumacher να ολοκληρώνει τις δοκιμές στη 13η και τον Franck Montagny στη 15η θέση. Δύσκολη μέρα για τον Button που ήταν 14ος ενώ η Super Aguri χωρίς τον Anthony Davidson επέστρεψε στις γνώριμες τελευταίες θέσεις. Οι περισσότερες ομάδες θα πραγματοποιήσουν μόνο shakedown μέχρι τον πρώτο αγώνα ενώ η Red Bull έχει ανακοινώσει πως θα βρεθεί στην Ισπανία για περαιτέρω δοκιμές.

Τέλος και στη Βαρκελώνη

Τελευταία μέρα δοκιμών και στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή της Williams και της Spyker. Ο Alex Wurz ήταν ο ταχύτερος χωρίς όμως να καταφέρει να βελτιώσει το χρόνο του Nico Rosberg. Ο Wurz έκανε 1:21:748 ενώ ο Rosberg είχε κάνει 1:21:231.

Ο Rosberg δεν έκανε δοκιμές την Πέμπτη αφού τη θέση του είχε πάρει ο Kazuki Nakajima που ήταν δεύτερος. Για την Spyker οδήγησαν οι Sutil και Albers με τον Sutil να κάνει την έκπληξη αφού ήταν ταχύτερος του Albers.

Advertisements