Επέστρεψε στις νίκες ο Rossi μετά από αποχή 6 μηνών…
Σε μία φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι πολλές χιλιάδες θεατών, ο Valentino Rossi πήρε μία σημαντική νίκη που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ιταλός δεν είχε κερδίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και αυτή τη φορά δεν ήθελε να περιμένει άλλο. Προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να απομακρυνθεί από τον κυριότερο αντίπαλό του Dani Pedrosa και στη μέση του αγώνα κατάφερε να δημιουργήσει μία μικρή διαφορά ασφαλείας. Κοντά στους δύο πρώτους έμεινε ο Colin Edwards, συμπληρώνοντας την καλή εμφάνιση της ομάδας Fiat Yamaha.

Ο Dani Pedrosa δεν κατάφερε να αποζημιώσει τους Ισπανούς θεατές, που περίμεναν να πανηγυρίσουν τη νίκη, αλλά τα βεγγαλικά δεν πήγαν χαμένα αφού και ο Rossi είναι πολύ αγαπημένος τους αναβάτης. Τα χειροκροτήματα απέσπασε και ο Toni Elias, που έκανε καλή εμφάνιση τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Casey Stoner. Την εξάδα έκλεισε ο επίσης Ισπανός Carlos Checa που έδειξε μεγάλη πρόοδο στην νέα του ομάδα LCR Honda.

Ο περσινός πρωταθλητής Nicky Hayden δεν μπορεί ακόμη να προσαρμοστεί στη νέα μοτοσυκλέτα των 800 κυβικών και έμεινε έβδομος από τέταρτος που ήταν στους πρώτους γύρους. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο John Hopkins που εντυπωσίασε στους πρώτους γύρους αλλά μετά από υπερβολικό πλάγιασμα είχε μία πτώση. Κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση. Απογοητευτική εμφάνιση έκανε ο Loris Capirossi ο οποίος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε όλο το τριήμερο.

World Championship Classification motoGP

Advertisements