Μια αξέχαστη μονομαχία φρόντισαν να προσφέρουν στους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της πίστας στο Εστορίλ της Πορτογαλίας οι Ντάνι Πεντρόσα και Βαλεντίνο Ρόσι. Οι δύο αναβάτες, ξεχώρισαν από την αρχή της κούρσας και αφού αντάλλαξαν θέσεις αρκετές φορές, ο Ιταλός ήταν εν τέλει αυτός που κατάφερε να ανέβει για τέταρτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Ισπανός έμεινε δεύτερος ενώ ο τρίτος Κέισι Στόνερ, είχε την ευκαιρία να πιέσει προς το τέλος αλλά έδειξε ικανοποιημένος με τους 16 πόντους που απέσπασε.

Στην Πορτογαλία ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο σούπερ – σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έδωσε την απάντησή του στην αμφισβήτηση που υπήρξε από κάποιους, μετά τις ατυχίες, τα λάθη, αλλά και τα προβλήματα που είχε με τα λάστιχά του. Ο Valentino Rossi οδήγησε όπως εκείνος ξέρει την Yamaha του, με τα πολύ βελτιωμένα Michelin και έδειξε ποιος είναι ο βασιλιάς. Ο Ιταλός ξεκίνησε μέτρια, ζέστανε τα λάστιχά του για δύο γύρους και μετά άρχισε την επίθεσή του. Η τελική μάχη δόθηκε με τον Dani Pedrosa που οδήγησε φανταστικά την Honda του, αλλά στον προτελευταίο γύρο παραδόθηκε χωρίς να μπορεί να απαντήσει σε ένα εκπληκτικό πέρασμα του «γιατρού» στα φρένα. Ο Casey Stoner πάνω στη Ducati του ήταν θεατής της μάχης αυτής, παρά το ότι ξεκίνησε και πάλι πρώτος. Βέβαια δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει οτιδήποτε, αφού τώρα η διαφορά του είναι στους 76 βαθμούς και ο τίτλος έρχεται ακόμη πιο κοντά. Ο Hayden με την άλλη Honda έκανε τον παρευρισκόμενο κ.Hamane, τον πρόεδρο του HRC, να χαμογελάει ευχαριστημένος, ειδικά στη μέση του αγώνα όταν σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας με 1’37.493 και πλησίασε πολύ τους τρεις πρώτους. Προς το τέλος έχασε λίγο έδαφος και τερμάτισε τελικά 4ος.
Ο Marco Melandri με την Honda του Gresini έκανε καλό αγώνα και κατάφερε να μείνει μπροστά από τον John Hopkins και τη Suzuki του. Ο Carlos Checa με την Honda της LCR, έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην 7η θέση, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του πριν να φύγει το 2008 για τα Superbikes όπως φαίνεται. Ο Toni Elias με την Honda του Gresini, έκανε έναν ακόμη εκπληκτικό αγώνα, για τα δεδομένα του τραυματισμού του. Όμως μάλλον δεν θα έχει θέση στην ομάδα το 2008, αφού ο Fausto Gresini θα ανακοινώσει αύριο την υπογραφή του Alex De Angelis από τα 250, για το 2008 και μαζί μάλλον τον Shinya Nakano. Έτσι ο ηρωικός Ισπανός οδηγός μάλλον θα οδηγεί μια από τις δύο Ducati της ομάδας D’Antin, η οποία ανακοίνωσε το πρωί πριν τον αγώνα τον Γάλλο Sylvain Guintoli, ως οδηγό της για την επόμενη χρονιά.
Πίσω από τον Elias στην 9η θέση ο Capirossi με την Ducati που κέρδισε τη μάχη με τους Edwards και Nakano.

1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 45:49.911
2 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 0.175
3 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 1.477

Advertisements