Διακοπή διάθεσης του 60GB PS3 στην Ευρώπη:

Η Sony αποκάλυψε στην ιστοσελίδα GamesIndustry πως το καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης θα έχει πρόσβαση στο μοντέλο των 60GB μόνο για όσο υπάρχουν αποθέματα στα καταστήματα και από εκεί και πέρα θα προσφέρεται μόνο το νέο μοντέλο των 40GB. Η είδηση έρχεται από τον Nick Sharples, υπεύθυνο επικοινωνίας της Sony Computer Entertainment Europe, ο οποίος τόνισε ότι η νέα τιμή του συστήματος θα ωθήσει μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού προς αυτή την κατεύθυνση. Η Sony δε σχεδιάζει να κυκλοφορήσει εκ νέου το πακέτο των 60GB στην περιοχή της Ευρώπης και παραμένει ερωτηματικό αν στο μοναδικό -νέο- SKU θα προστεθεί κάποιο άλλο πχ. με μεγαλύτερο δίσκο, όπως συμβαίνει στην Αμερική.


Επισημοποίηση του νέου μοντέλου PlayStation 3:

H Sony Hellas επιβεβαιώνει την ύπαρξη και την επικείμενη κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου PlayStation 3. Η είδηση, φυσικά, έκανε το γύρο του Internet εδώ και μέρες, όμως μόλις σήμερα το απόγευμα ήρθε και η αναμενόμενη επισημοποίηση. Το νέο αυτό μοντέλο του PlayStation 3 θα διαθέτει σκληρό δίσκο μικρότερης χωρητικότητας από αυτόν του ήδη υπάρχοντος μοντέλου -40GB- ενώ από το σώμα της κονσόλας θα απουσιάζουν δύο θύρες USB καθώς και οι θύρες για τις διαφόρων ειδών κάρτες μνήμης. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι στο δελτίο Τύπου της Sony αναγράφεται ότι το νέο αυτό PlayStation 3 δεν θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PlayStation 2, στοιχείο που στην ανακοίνωση της Sony δικαιολογείται από την έλλειψη ενδιαφέροντος του κοινού προς αυτή τη δυνατότητα. «Η παρουσίαση του νέου PS3 είναι αποτέλεσμα εκτενούς έρευνας πάνω στις ανάγκες ψυχαγωγίας και τις προτιμήσεις της επόμενης γενιάς κατόχων PS3», δήλωσε ο David Reeves, πρόεδρος της SCEE, και συνέχισε: «Μας έδωσε τη δυνατότητα να παρέχουμε ένα εξαιρετικά προηγμένο, και ταυτόχρονα προσιτό, σύστημα που προσφέρει High Definition εμπειρία gaming και ψυχαγωγίας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της επόμενης γενιάς Ευρωπαίων κατόχων PS3. Το PS3 πάντα αποτελούσε την επιλογή του συνειδητοποιημένου gamer που αναζητά προηγμένες δυνατότητες ψυχαγωγίας, και το νέο PS3 είναι περισσότερο από ποτέ το ιδανικό High Definition σύστημα ψυχαγωγίας».

Το νέο PlayStation 3 θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και στην αγορά της Ελλάδας. Στο δελτίο Τύπου η Sony Hellas κάνει αναφορά για “‘ακρως ελκυστική τιμή”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει την προτεινόμενη λιανικής. Αυτό που γνωρίζουμε για την υπόλοιπη αγοράς της Ευρώπης είναι ότι το εν λόγω μοντέλο θα κοστίζει περίπου €399.

Advertisements